Beste collega winkelier/ondernemer,

Wij kunnen op zijn minst zeggen dat 2020 een bijzonder jaar was. Niet alleen onze gezondheid werd op de proef gesteld, maar ook onze business is onder zware druk komen te staan.

2020 was een jaar waar wij, Wellense Middenstand hebben kunnen tonen waar wij voor staan. Wij hebben niet geaarzeld om jullie te ondersteunen met alle beschikbare middelen, door alle informatie te vergaren en deze  in begrijpbare taal te vertalen en aan jullie te bezorgen. 2020 is dan ook het jaar geworden van harde onderhandelingen met het gemeentebestuur, met veel vallen en opstaan. Wij hebben een nooit gezien herstelplan uitgewerkt en aan het gemeentebestuur voorgelegd. Waar het gemeentebestuur niet meekon hebben wij het op eigen kracht uitgewerkt en gefinancierd.

Een greep uit onze realisaties in een crisisjaar:

  • Uitstel van de lidgelden 2020 naar oktober 2020
  • Ontwikkeling en uitbouw van een nieuwe website met eigen pagina van ieder lid.
  • Permanente promotie “shop lokaal, ook online”
  • Opstellen en uitvoeren van een herstelplan met een prijzenpot van meer dan €13.000
  • 175 winnaars gelukkig gemaakt met prijzen tussen €25 & €5.000, te spenderen met de deelnemende handelaars
  • 6 maanden ononderbroken in de picture met onze acties, promoties, publiciteit, enz.…
  • Een gratis pakket veiligheidsstickers voor alle leden
  • De Wellense cadeaubon voor alle inwoners van Wellen (op onze vraag gegeven door het gemeentebestuur)
  •  

Ook in 2021 wordt ons geduld nog op de proef gesteld. De kappers en contactberoepen kunnen stilaan opstarten, maar de collega’s van de horeca en de  eventsector  zijn nog gesloten. Wij verwachten dat er voor deze groepen kortelings ook wel een perspectief zal komen en zij weer kunnen openen onder voorwaarden.

Graag willen wij, Wellense Middenstand jullie ook in 2021 ondersteunen en jullie een duwtje in de rug geven met onze ideeën, ervaringen en contacten, maar zeker in samenspraak en met jullie goedkeuring. Wij kijken uit naar jullie opmerkingen en suggesties.

Wij volgen nauw de situatie op en bekijken van dag tot de dag of er een mogelijkheid is om een braderie te organiseren, misschien een vervolg en/of uitbreiding aan onze virtuele braderie van 2020 of een fysieke braderie in september of oktober?

Onze plannen, gesmeed met het gemeentebestuur in 2019 voor 2020 liggen misschien wel in de koelkast. Toch zullen wij deze weer bovenhalen zodra wij allen weer actief mogen zijn.

Om al onze ambities uit te bouwen en te laten slagen  hebben wij echter jullie steun nodig. Laat ons de handen in elkaar slaan om van Wellen terug een gezellige handelsgemeente te maken waar de Wellenaar maar ook de mensen uit de omliggende steden en gemeentes welkom zijn. Samen met onze tools,  uw glimlach en deskundig advies de mensen overtuigen om in Wellen te winkelen, beleven en te genieten.

Het spreekt voor zich dat al deze moeite niet loont als jullie niet achter ons staan. Het gemeente- bestuur zal met trots investeren in een Middenstand, die massaal samenwerkt. Samen staan we sterk!

Profiteer mee van de voordelen welke de Wellense middenstand u kan bieden. Uw steun en lidmaatschap geeft het bestuur de kracht om er weer een jaar volop voor te gaan onder het motto “Samen ondernemen”.

 
U kan lid worden van de Wellense Middenstand door te bevestigen op onderstaande link uw  overschrijving van slechts  € 75 op rekeningnummer  BE27 7350 1165 8273
https://www.wellensemiddenstand.be/inschrijven-als-lid-wellense-middenstand-2021/
 

Waar staat de Wellense Middenstand voor ?

“Samen ondernemen” is niet zomaar onze slogan. Samen ondernemen is de doelstelling van de Wellense Middenstand. Wij zijn ervan overtuigd dat wij enkel door samen te ondernemen onze positie binnen onze lokale ligging kunnen versterken. Samen ondernemen is de sleutel van het succes van onze kleine maar gezellige gemeente !

 

Wij zijn een en al luisterend naar jullie opmerkingen of  ideeën en hopen u te mogen ontmoeten op een volgende vergadering.  Iedereen is welkom!

Wij danken u alvast voor uw bijdrage en verblijven,

Met collegiale groeten,

Het bestuur

 

Onze leden waar jullie altijd terecht kunnen voor meer info:

Boes Kris/voorzitter (Garage Boes) 0479/ 82 98 99

Appeltans Steven/secretaris ( kapsalon Diversa) 0474/ 47 75 73

Put Dirk/penningmeester (Dito fashion), Luyck Carine (Dito fashion) 0475/ 52 38 70

Froidmont Stijn (traiteur & catering Het Kompas) 0477/ 41 62 76

Sandra Weckx (Beauty Lounge Sandra) 0479/ 68 35 29

Kristel Billen (Electro Billen) 0478/ 83 34 24

Ludo Bex (Chocoline) 0476/58 06 55

Timmermans Kevin (Kurrebier) 0476/ 56 24 98